SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

MOI & TVOI jewelry je spletna trgovina in blagovna znamka ponudnika. Splošni pogoji poslovanja uporabnike oz. kupce zavezujejo v trenutku, ko vstopijo v spletno trgovino MOI & TVOI jewelry (v nadaljevanju: spletna trgovina) in veljajo na vseh straneh spletne trgovine. V kolikor se s splošnimi pogoji spletne trgovine ne strinjate, prosimo, da ogleda spletne trgovine ne opravljate, kot tudi ne nakupa v spletni trgovini. Z vsakim ogledom ali transakcijo, opravljeno v spletni trgovini, se šteje, da ste seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in ste v splošne pogoje privolili brez omejitev. Do preklica ali spremembe splošnih pogojev poslovanja vas tudi ob vsakem nadaljnjem ogledu ali opravljeni transakciji v spletni trgovini zavezujejo ti splošni pogoji.

Podatki ponudnika:
Zlatarska oblikovalka Simona Bohinc o.d.d.
Cankarjeva ulica 32
4240 Radovljica, Slovenija
Matična št.: 8551928000
Zavezanec za davek: Ne

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca odstop od pogodbe,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

VAROVANJE PODATKOV
MOI & TVOI jewelry spoštuje in varuje zasebnost uporabnikov spletne trgovine oz. kupcev, zato bo vsakršne osebne podatke, ki bodo posredovani v spletni trgovini, skrbno varovala. Osebni podatki uporabnikov oz. kupcev se obdelujejo na podlagi veljavnih zakonskih predpisov in privolitve uporabnikov oz. kupcev za obdelavo le-teh. Z registracijo uporabnik oz. kupec v spletni trgovini soglaša z uvrstitvijo osebnih podatkov v seznam registriranih uporabnikov spletne trgovine oz. kupcev.
Osebni podatki uporabnikov spletne trgovine oz. kupcev se uporabljajo za potrebe izpolnitve naročil, za pošiljanje promocijskih gradiv, obvestil o novostih, akcijskih ponudbah, predračunov, računov in ostalo potrebno komunikacijo.

VARNOST NAKUPA
Ponudnik spletne trgovine MOI & TVOI jewelry, uporablja ustrezna tehnološka in programska orodja za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Spletna trgovina je zaščitena z SSL certifikatom. Secure Sockets Layer (kratica SSL) je kriptografski protokol, ki omogoča varno komunikacijo na medmrežju, na primer pri brskanju po spletu in med e-poštnim komuniciranjem, kjer se pojavlja potreba po prenosu podatkov zaupne narave (npr. osebni podatki in številke kreditnih kartic).

NAROČILO IZDELKOV – NAKUP
Naročilo zavezuje ponudnika in uporabnika ter ima značaj pogodbe. Naročilo se skupaj z računom v elektronski obliki hrani v našem arhivu na sedežu podjetja. Registrirani uporabnik ima preko spleta v vsakem trenutku vpogled v vsa svoja naročila v zavihku Moj račun, kjer naročilo lahko tudi ponovno natisne. Za vpogled v svoja naročila se mora registrirani uporabnik prijaviti v spletno trgovino s svojim uporabniškim imenom in geslom. Neregistrirani uporabnik lahko dostopa podatkov svojega naročila preko potrditvenega maila, ki ga je prejel ob oddaji naročila.
Pogodba/naročilo se sklepa v slovenskem jeziku.

POSTOPEK REGISTRACIJE IN NAROČANJA
Naročilo
Ko izberete željeni izdelek, kliknite gumb V KOŠARICO. V košarici se vam pokaže vaša izbira nakita. Izbiro nakita še enkrat preverite. Pritisnete gumb NA BLAGAJNO. Izpolnite obrazec s pravilnimi podatki, saj bo le tako naročilo uspešno prišlo do vas. Izberite način plačila. Na vaš elektronski naslov vam bomo nato poslali potrditev naročila. Podatki o oddanem naročilu so shranjeni v sistemu spletne trgovine za vse uporabnike. Naročilo lahko sklenete tudi po telefonu, elektronski pošti, socialnih omrežij ali internetu preko spletne trgovine, prav tako popravke ali dodatke k naročilu. Po prijavi sistem pošlje aktivacijo računa na vaš elektronski naslov.
Naročilo je shranjeno na našem strežniku, dostop do njega in njegovega statusa imajo registrirani uporabniki 24 ur na dan.

Način plačila
• po predračunu ( na vaš spletni naslov prejmete predračun s potrebnimi podatki za plačilo )
• plačilo po povzetju ( poštni uslužbenec vam dostavi paket, pred tem vas pokliče, na telefonsko številko, ki ste jo vpisali v naročilu )
Dokler uporabnik ne poravna celotne kupnine in morebitne stroške pošiljanja so izdelki last ponudnika.

CENE
Vse cene izdelkov so izražene v evrih (€) in ne vsebujejo davka na dodano vrednost, saj nismo davčni zavezanci. Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodne najave. V primeru, da je navedena prodajna cena v spletni trgovini nižja od dejanske cene artikla, mora ponudnik nemudoma obvestiti uporabnika o tem in ga opozoriti na dejansko ceno. Da bi dosegli obojestransko zadovoljstvo v tem primeru uporabniku omogočamo odstop od nakupa ali zamenjava naročenega artikla.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in uporabnikom je sklenjena v trenutku, ko uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb Nakup in uporabnik prejme elektronsko sporočilo z vsebino naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani. Pridržujemo si pravico, da izjemoma delno ali v celoti odstopimo od naročila v primerih, če naročenih izdelkov zmanjka, jih ni mogoče dobaviti v razumljivem roku ali če je spletna cena nižja od dejanske cene.
Redne cene so cene, ki jih ponudnik oblikuje sam. Objavljene redne cene artiklov ne vključujejo stroškov dostave oziroma pošiljanja. Vse posebne oziroma akcijske ponudbe objavljene na spletni trgovini MOI & TVOI jewelry, veljajo v roku svoje omejitve oz. do razprodaje zalog v tem obdobju.

VRAČILO BLAGA
Skladno s 43. čl. Zakona o varstvu potrošnikov ima kupec pravico odstopiti od pogodbe oziroma vrniti blago v roku 14 dni od prejema pošiljke. Svojo reklamacijo sporoči na info@moitvoijewelry.com. Prejeto blago mora kupec vrniti v originalni embalaži, nepoškodovano in v nespremenjenem stanju v roku 5 dni od obvestila o vračilu blaga. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Vrnitev naročenega blaga podjetju v roku 14 dni od prejema je enakovredna sporočilu o odstopu od pogodbe.

Blago se skupaj z računom in vso pripadajočo dokumentacijo vrne ponudniku na naslov:
Zlatarska oblikovalka Simona Bohinc o.d.d., Cankarjeva ulica 32, 4240 Radovljica.

V kolikor so ti pogoji izpolnjeni, ponudnik vrne kupnino, zmanjšano za stroške, ki so nastali pri pošiljanju, najkasneje v roku 5 delovnih dni. Kupnina se nakaže na transakcijski (osebni) račun kupca, ki ga kupec sporoči v obvestilu o vračilu blaga. Izdelek se OBVEZNO vrne v originalni embalaži. Izdelek mora biti nepoškodovan in v nespremenjeni količini.
Stroške pošiljanja reklamiranega blaga krije kupec. Ponudnik krije stroške pošiljanja reklamiranega blaga le v primeru vračila zaradi dostave napačnega blaga t.j. če kupec ne dobi artikla, ki ga je naročil.

Vračila blaga ne upoštevamo v primerih, ko je kupec naročil:
• izdelek po lastni idejni zasnovi,
• izdelek z osebno gravuro ali
• poročne prstane

GARANCIJA IZDELKOV
Za vse izdelke v spletni trgovini MOI & TVOI jewelry velja garancija najmanj 6 mesecev ob predložitvi računa. Mehanske poškodbe, nepravilno nošenje ali nošenje, ki ni v skladu z navodili proizvajalca garancijo izključujejo.

PAKIRANJE IN DOSTAVA

Naročene izdelke kupec prejme v darilni embalaži, s poštnim pošiljanjem preko Pošte Slovenija, s priporočeno pošiljko. Strošek pošiljanja znaša 3,95 eur. Ko je naročeno blago na zalogi, ga ponudnik pošlje v najkrajšem možnem času, večinoma naslednji dan ali najkasneje v 3 – 7 delovnih dneh, od prejetega naročila blaga. Za vsa naročila prejeta v petek, soboto ali nedeljo velja, da so poslana najkasneje naslednji delovni dan.
Za zamude s strani dostavne službe ponudnik ne odgovarja.

Zakaj je ob naročilu potrebno vpisati vašo telefonsko številko ? Ob izvajanju covid-19 ukrepov, si Pošta Slovenije prizadeva za brezkontaktno izročanje pošiljk. Ker se izročanje pošiljk izvaja na prostem, vas poštni uslužbenec o dnevu in uri prej kontaktira.

ZAVAROVANJE POŠILJKE
V trenutku, ko ponudnik odda naročeno blago dostavni službi, ponudnik ne prevzema odgovornosti za izgubo pošiljke ali njeno poškodovanje med dostavo. Prav tako ne prevzema odgovornosti za izgubo ali poškodovanje pošiljke med vračilom izdelka po dostavni službi.

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi spletne trgovine in njenih vsebin, vključno s kakršnokoli materialno ali nematerialno škodo. Uporabnik je sam odgovoren, da vsebino v spletni trgovini uporablja smotrno v svoje najvišje dobro.
Kljub temu, da je spletna trgovina zaščitena z SSL protokolom, obstaja možnost za zlorabo spletne trgovine, na kar ponudnik nima vpliva. Iz tega razloga ponudnik izključuje odgovornost pri morebitnem prenosu zlonamerne programske opreme, ki bi se lahko uporabniku namestila na napravo, s katere dostopa do spletne trgovine. Ponudnik svetuje, da se uporabniki pred nevarnostjo okužbe ustrezno izobrazijo o tej tematiki in zavarujejo svoje naprave pred morebitnim prenosom zlonamerne programske opreme.
Ponudnik ni odgovoren za občasno nedelovanje spletne trgovine, morebitno netočnost informacij v spletni trgovini in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi nedostopnosti, uporabe ali nezmožnosti uporabe informacij v spletni trgovini.
Pridržujemo si pravico do spremembe informacij o produktu vključno s slikami in vsemi ostalimi pripadajočimi informacijami brez predhodnega obvestila.
V primeru, da je uporabnik naročil artikel, ki ima navedene napačne ali nepopolne informacije, bo ponudnik uporabnika o tem obvestil in omogočil odstop od naročila. V kolikor uporabnik po oddanem naročilu in pred prejetjem artikla na dom sam ugotovi, da ima artikel navedene napačne informacije, je obvezan javiti napako v spletni trgovini, ponudnik pa mu omogoča preklic ali zamenjavo naročila.
Ponudnik se aktivno ukvarja s posodabljanjem fotografij v spletni trgovini zato je potrebno vse slike jemati kot simbolične. Nekatere lastnosti artikla na sliki ne odražajo dejanskega stanja artiklov.
Ponudnik ne odgovarja za vsebino komentarjev v spletni trgovini, ki jih podajo uporabniki. Ponudnik lahko zavrne komentarje, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča dejstva ali žaljive vsebine tako za druge uporabnike kot tudi za samega ponudnika.

PRITOŽBE IN SPORI
Uporabnik lahko izvede pritožbo zoper ponudnika z elektronskim sporočilom na info@moitvoijewelry.com

Ponudnik si želi, da se spori rešijo sporazumno.
V kolikor medsebojnega sporazuma ni mogoče doseči, je za reševanje sporov pristojno okrožno sodišče v Radovljici.